Oferta dla Szkół - Fundacja Dominium

FUNDACJA ROZWOJU KRAJOBRAZU KULTUROWEGO

Jeśli poszukujecie ciekawego pomysłu na interesującą wycieczkę szkolną  zapraszamy do Pałacu Łomnica w Kotlinie Jeleniogórskiej w sercu Doliny Pałaców i Ogrodów.
Ponad 60 filmików, dostępnych w formie nowoczesnej aplikacji, w nowoczesnej i przystępnej formie przybliża historię i dziedzictwo kulturowe Dolnego Śląska. Dla młodszych odbiorców przygotowane są specjalne filmiki, w których po pałacu oprowadzają jego mali mieszkańcy, opowiadając o jego dawnym życiu codziennym z punktu widzenia dziecka. Do podroży w czasie zabierze Was 6 dzieci, które mieszkały tu w różnych epokach. Między innymi mała  Gosia, która zaprosi Was do odtworzonej z lat 60tych ubiegłego wieku klasy szkolnej. W ten sposób nasza wystawa staje się  dla Nauczycieli i Uczniów inspiracją do pogłębiania wiedzy i rozwoju.

Oferujemy rożne formy zwiedzania
° instalacja aplikacji na własnym smartfonie /zalecamy własne słuchawki/ (czas zwiedzania od 60 do 90 min.)
° wypożyczenie tabletu wraz ze słuchawkami (czas zwiedzania od 60 do 90 min.)
° zwiedzanie sal bez aplikacji z opiekunem grupy i oglądanie 15 min. filmu w sali kinowej (czas zwiedzania: ok. 60 min.)
° zamówienie przewodnika po muzeum i założeniu pałacowym (czas zwiedzania: 60 min.)

Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszych dodatkowych usług i atrakcji, między innymi:
° Restauracja Stara Stajnia na Folwarku oferująca specjalne menu dla grup szkolnych
° Lniany Dom Towarowy
° Sklep Folwarczny
° Piekarnia
° Szkoleniowa Kuchnia Ziemiańska (możliwość organizacji warsztatów edukacyjnych jak np.: „Od ziarenka do bochenka”
° Historyczny park i ogród kuchenny
Copyright © Fundacja Dominium 2019.
All Rights Reserved.
Wróć do spisu treści