Kalendarz 2020 - Fundacja Dominium

FUNDACJA ROZWOJU KRAJOBRAZU KULTUROWEGO

Kalendarz 2020
·      25.01 – Milonga w Restauracji „Stara Stajnia” – wieczór taneczny z tangiem argentyńskim poprzedzony darmową lekcją tanga dla początkujących. Wstęp wolny! Od godz. 17.30 do 23.00.
·   14.02 - Walentynkowy wieczór taneczny w Restauracji „Stara Stajnia” – romantyczne chwile dla zakochanych, wykwintna kolacja z afrodyzjakami oraz muzyką trafiającą wprost do serca. Bilet wstępu 20 zł/os. zawiera koktajl „Strzała Amora”. Od. godz. 18:00 do 22:00.
·   22.02 – Milonga w Restauracji „Stara Stajnia” – wieczór taneczny z tangiem argentyńskim poprzedzony darmową lekcją tanga dla początkujących. Wstęp wolny. Od godz. 17.30 do 23.00.
·    07.03 - Wieczór dla Kobiet w Restauracji „Stara Stajnia” - damski wieczór nie tylko dla kobiet z muzyką z lat 80’-90’. Pokaz tańca. Bilet wstępu 25 zł/os. zawiera drink „Power Lady”. Od godz. 18:00 do 22:00.
·   7-8.03 - Kiermasz Wiosenny na Folwarku – bogaty wybór produktów regionalnych, rzemieślniczych, rękodzieła, ogrodniczych oraz pyszności regionalne. Muzyka jazzowa na żywo. Od godz. 11:00 do 17:00.
·   28-29.03 - Kiermasz Wielkanocny na Folwarku i w Stodole Wiejskiej - muzyka ludowa na żywo, warsztaty i atrakcje. Od godz. 11:00 do 17:00.
·   09.05 – Milonga w Restauracji „Stara Stajnia” – wieczór taneczny z tangiem argentyńskim poprzedzony darmową lekcją tanga dla początkujących. Wstęp wolny. Od godz. 17.30 do 23.00.
·   16.05 – Noc Muzeów w Muzeum Pałacu Łomnica – odkryj życie na przestrzeni trzech wieków w fascynującej dolnośląskiej rezydencji arystokratycznej. Od godz. 19:00 do godz. 23.00.
·   06.06 – Milonga w Restauracji „Stara Stajnia” – wieczór taneczny z tangiem argentyńskim poprzedzony darmową lekcją tanga dla początkujących. Wstęp wolny. Od godz. 17.30 do 23.00.
· 20-21.06 - Święto Lnu i Rękodzieła na Folwarku – festyn poświęcony tradycji polskiego lnu z bogatą ofertą wyrobów lnianych od polskich producentów i projektantów oraz pokaz mody. Prezentacja rzemiosła. Muzyka latynoska na żywo. Od godz. 10:00 do 18:00.
· 10-11.10 - Dożynki & OktoberFEST na Folwarku i w Stodole Piwnej - duży kiermasz rolnych i regionalnych produktów, unikalne smaki piw lokalnych browarów, porywająca muzyka folkowa na żywo oraz moc atrakcji dla całej rodziny! Kiermasz na Folwarku od godz. 10.00 do 18.00. OktoberFEST w Stodole Piwnej w sobotę do godz. 22.00.
·   7-8.11 - Święto Pierników na Folwarku i w Muzeum w Dużym Pałacu – najsłodszy z łomnickich eventów – zasmakuj magii śląskiego kunsztu wypieku pierników. Na folwarku kiermasz producentów pierników, miodów, przypraw i wielu innych specjałów kulinarnych z Dolnego Śląska. Nastrojowa muzyka na żywo. Od godz. 11:00 do 17:00.
·   od. 11.11 - Kulinarna uczta z polską gęsiną – od Świętego Marcina, od 11 listopada Restauracja Pałacowa zaprasza do zasmakowania kulinarnych odkryć szlachetnej gęsiny.
·   28-29.11 - Kiermasz Adwentowy na Folwarku i w Stodole Świątecznej Magii – pierwszy z trzech kiermaszów adwentowych z bogata ofertą rękodzieła, ozdób oraz prezentów świątecznych. Kulinarne specjały, warsztaty dla dzieci i dorosłych. Bajeczny świąteczny urok tego największego kiermaszu zaczaruje każdego blaskiem świec, dźwiękami kolęd, zapachem grzańca, świąteczna muzyką na żywo oraz radosną atmosferą. Od godz. 11:00 do 17:00.

5-6.12 - Kontynuacja Kiermaszu Adwentowego. Od godz. 11:00 do 17:00.

12-13.12 – Kontynuacja Kiermaszu Adwentowego. Od godz. 11:00 do 17:00.

31.12 - Bal Sylwestrowy w Restauracji „Stara Stajnia” – powitajcie Nowy Rok w niepowtarzalnej atmosferze! Kulinarna uczta w nastrojowym otoczeniu z porywającą do tańca muzyką i atrakcjami. To będzie doskonały początek Nowego Roku! Od godz. 20:00 do 4:00.

Copyright © Fundacja Dominium 2019.
All Rights Reserved.
Wróć do spisu treści